Dansk Køleforening....

blev stiftet den 30. november 1911 og formålet med foreningen er iht. vedtægterne:

"Dansk Køleforenings formål er at fremme kendskabet til køling på dens forskellige områder."

Dansk Køleforening ledes af en bestyrelse på 7 personer. Den daglige administration udføres af foreningens sekretariat ved sekretariatschef Eigil Nielsen.

Som medlemmer kan optages følgende grupper:

1. Enkeltpersoner, danske såvel som udenlandske
  2. Firmaer
  3. Koncerner
  4. Offentlige institutioner
  5. Æresmedlemmer

Desuden optages studerende som medlemmer af foreningen. Studerende med interesse for køleteknik optages uden betaling af kontingent i deres studieperiode.

Foreningens aktiviteter omfatter bl.a. følgende til fordel for medlemmerne:

• Orienterer om lovgivning inden for køle- og varmepumpeteknik via temamøder med aktuelle emner
  • Afholder kurser om køle- og varmepumpeanlæg
  • Arrangerer virksomhedsbesøgmed fokus på køle- og varmepumpeanlæg og deres anvendelse
  • Udsender fagtidsskriftet KULDE og VARMEPUMPER til medlemmerne 6 gange om året
  • Arrangerer eventen CoolEnergy.dk i samarbejde med:
    - IDA Køle- & Varmepumpe Teknologi (tidligere Selskabet for Køleteknik)
    - Autoriserede Kølefirmaers Brancheforening
    - Maskinmestrenes Forening
    - U
    dstillerne
  • Arrangerer fagtekniske rejser til messer og konferencer i udlandet